Elikagaiekiko alergia osasun-arazo garrantzitsua da, hamarkada batean diagnostikoen kopurua bikoiztu egin delako.

Elikagaien Segurtasuneko Europako Agintaritzaren (EFSA) arabera, Europako populazio helduaren %1-3k diete alergia elikagaiei eta umeen % 4-6k.

Espainian, Alergologia eta Immunologia Klinikoaren Espainiako Elkarteak (SAES) adierazi zuen 10 urtean bikoiztu egin direla elikagaiekiko alergiak: herritar guztien %3,6 izatetik %7,4 izatera hain zuzen. Gaur egun, 4 urtetik beherako umeen %8ri eragiten diete alergiek, eta 10 urtetik gorakoen artean %2ra murriztu da.

Euskal Autonomia Erkidegoan (EAE), herritar guztien %6,3k diete alergia elikagaiei eta umeen %5ek.

Elikagaiekiko intolerantziak direla eta, laktosarekiko intolerantziak Europako herritarren % 10 eragiten ditu, eta laboreetako glutenaren intolerantziak herritarren % 1 eragiten du.

Sortze data: 2010-09-06

Eguneratze data: 2019-07-11