Alertaren Eguneratzea: Onddo frijituak oliba-oliotan (Boletus edulis) – Toxina estafilokozikoa
Euskal Autonomia Erkidegoko osasun-agintariek, Informazioa Azkar Trukatzeko Sistema Koordinatuaren (SCIRI) bidez, AESANi jakinarazi diote oliba-oliotan (Boletus edulis) frijitutako onddoen lote batean, toxina estafilokozikoa antzeman dela.
ERAGINPEKO PRODUKTUA:
- Nombre del producto: Hongos fritos en aceite de oliva
- Nombre de marca: EL AGRICULTOR, EMPERATRIZ, HUERTA REAL, BOLETUS, LIERNI y RADVI
- Aspecto del producto: Envase de cristal
- Fecha de consumo preferente: 02/02/2026
- Número de lote: 02/02/2021
- Peso de unidad: 180 gr
- Temperatura: Ambiente
Eskuragarri dagoen informazioaren arabera, hasierako banaketa Nafarroako, Euskal Autonomia Erkidegoko, Asturiasko, Kataluniako, Gaztela-Mantxako, Kanarietako eta Errioxako autonomia-erkidegoetan izan da.
Orain arte, alerta honekin lotutako bi kasu jakinarazi dira.
Etxean alerta honek eragindako produktuak dituztenei gomendatzen zaie horiek ez kontsumitzea eta erosketa-puntura itzultzea.
Lote honetako produkturen bat kontsumitu baduzu eta sintomatologiaren bat baduzu, hala nola goragalea, gorakoa, beherakoa, sabeleko mina edo azkenburukoa, osasun-zentro batera joatea gomendatzen da.