Garbitu maiz eskuak, eta beti elikagaiak manipulatu edo kontsumitu aurretik.
Garrantzitsua da kontsumitu beharreko elikagaiak ERABAT kuzinatuak egotea eta bero mantentzea.
Ez kontsumitu itsaski gordinik, kolore gorrixka duen edo kolore gorrixkako ura duen hegazti-haragirik edo erabat kuzinatu gabeko hanburgesarik, arazoak sorraraz baititzakete. Ezinbestekoa da janari guztia erabat kuzinatua egotea, barrutik zein kanpotik. Elikagai osoak, hau da, zati guzti-guztiek jaso behar dute, gutxienez, 70ºC-ko tenperatura.
Elikagaiak saltzaile ibiltariei erosi badizkiezu, ziurtatu ez daudela kontaktuan elikagai kuzinatuak eta elikagai gordinak, kutsadura gerta baitaiteke.
Arrautza gordina edo gutxi kuzinatua duten janariak (etxeko maionesa, saltsa eta postre batzuk) arriskutsuak izan litezke.
Izozkiak, ura, izotza eta esne gordina erraz kutsa litezke. Ez kontsumitu zalantzarik baduzu.
Zuritu fruta eta barazki guztiak gordinik kontsumitu behar badituzu. Ez kontsumitu azala kaltetuta edo lizunduta duen frutarik. Hostodun barazkiek (entsaladak) kanporatzen zailak diren mikroorganismo arriskutsuak izan ditzakete. Ez kontsumitu halako barazkirik, higiene baldintzei buruzko zalantzarik baduzu.
Edan, ahal baduzu, botilako ura. Nolanahi ere, ziurtatu ez dutela botila lehenago ireki, edo berriz bete. Irakin kontsumitu aurretik, uraren osasungarritasunari buruzko zalantzarik baduzu.
Aipatutako aholku guztiak bete ezik, posible litzateke beherakoa izatea (edo goragalea, gorakoak, sukarra ala sukarrik gabe). Horrelako egoeretan garrantzitsua da ur asko edatea hasiera-hasieratik. Saiatu deshidratazioa ekiditen, batik bat lurralde beroetan. Horretarako, gomendagarria da kaferik ez kontsumitzea, ez eta gehiegi gozatutako edaririk, zenbait te sendagarri eta alkoholik ere. Izan ere, horiek kontsumituta, organismoak likido kopuru handiagoa kanporatzen du.
Zure zerbitzuen funtzionamendua eta prestazioa ahalbidetzen duten cookieak erabiltzen ditugu (lehenetsita). Horrez gain, "Analisia eta Neurketa" cookie-ak ditugu (erabiltzaileak konfigura ditzakeenak)
ONARTU sakatzean cookie guztiak onartzen dituzu (Pertsonalizazioa + Analisia eta Neurketa) aceptas todas las cookies (Personalización+ Análisis y Medición)
UKATU sakatzean, ez dituzu Analisi eta Neurketako cookieak onartzen no aceptas los cookies de Análisis y Medición
DOITU sakatuz gero, baztertu egin dezakezu edo gaitu nahi dituzun cookieak hautatu puedes rechazar o seleccionar los cookies que quieres habilitar
Preferencias o personalización
Beti Aktibatua
aquellas que permiten recordar información para que el usuario acceda al servicio con determinadas características que pueden diferenciar su experiencia de la de otros usuarios
Preferences
Behar-beharrezkoak diren cookieak beti aktibatu behar dira, cookie-en ezarpenen zure lehentasunak gorde ahal izateko.
Análisis o medición
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Se utilizan en la medición de la actividad de los sitios web, aplicación o plataforma, con el fin de introducir mejoras en función del análisis de los datos de uso
Marketing
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para crear perfiles de usuario para enviar publicidad, o para rastrear al usuario en un sitio web o en varios sitios web con fines de marketing similares.