Elikagaiaren osagai bihurtzen direnez, osagai‑zerrendan agertu behar dute, horretan betetzen duten funtzioa adierazita.
Izenaz zein E zenbakiaz adierazita ager daitezke. Zenbaki hori E letraz eta 3 edo 4 digituz osatua dago:
Lehen digituak gehigarriaren kategoria adierazten du, eta funtzioaren arabera sailkatzen da:
- E-1XX: koloragarriak
- E-2XX: kontserbatzaileak
- E-3XX: antioxidatzaileak
- E-4XX: egonkortzaileak, lodigarriak, gelifikatzaileak eta emultsionatzaileak
- E-5XX: azidotzaileak, azidotasun-zuzentzaileak, aglutinazioaren aurkako agenteak
- E-6XX: zaporearen indartzaileak
- E-9XX: edulkoratzaileak, beste batzuk
Bigarren digituak gehigarriaren familiari egiten dio erreferentzia (koloragarrien kasuan, kolorea adierazten du; antioxidatzaileen kasuan, dagokien talde kimikoa…).
Gainontzeko digituek mota zehatza adierazten dute, eta substantzia identifikatzeko balio dute.